Vastaavan työnjohtajan palvelut uudisrakentajalle sekä remontoijalle

Oletko rakentamassa uutta tai remontoimassa vanhaa? Yrityksemme kautta saat vastaavan työnjohtajan, tai kansankielessä vastaavan mestarin, käyttöösi rakennusprojektiasi varten. Rakennusvalvonta päättää tarvitseeko projektisi vastaavan työnjohtajan ja pääsääntönä voidaan sanoa että jos tarvitset rakennusluvan tai toimenpideluvan, tarvitset myös vastaavan työnjohtajan.

Projektin vastaava työnjohtaja kannattaa valita varhaisessa vaiheessa jotta suunnittelu- ja lupavaihe menee vaivattomasti eteenpäin ja rakennustyöt päästään aloittamaan ilman turhia viivästyksiä.

Vastaavan työnjohtajan tehtäviin kuuluu muun muassa; katselmuksien tilaaminen kunnan rakennusvalvonnasta, erityisalojen vastaavien työnjohtajien valvonta, rakentamisen laadun valvonta, materiaalien laadun valvonta sekä varmistaa että rakentaminen tapahtuu suunnitelmien ja hyvän rakennustavan mukaan. Vastaava työnjohtaja tekee myös paljon muuta ja jokaiseen projektiin voidaan määritellä erilaisia työtehtäviä, lakisääteiset velvollisuudet hoidetaan kuitenkin aina täsmällisesti.

Rakennusvalvonta hyväksyy kohteelle vastaavan työnjohtajan kun rakennuslupa on ensin hyväksytty. Suurimmassa osassa Suomen kuntia lupa-asiat hoidetaan nykyään lupapiste.fi -palvelussa, jonka kautta vastaavan työnjohtajan hyväksyntääkin haetaan.

Kun suunnittelet rakentamista tai remontoimista, ota rohkeasti yhteyttä niin autamme alusta alkaen rakentamisen jokaisessa vaiheessa Teitä saamaan mielesenne lopputuloksen!

Tero Rand, rakennusmestari (AMK), 0440 520 987, tero.rand@rakennusrand.fi